Timmerhus av maskinbearbetade stockar

Att bygga ett hus börjar med att välja virke av högsta kvalitet – vi använder mogen skog och väljer noggrant ut varje timmerstock

Hälsosam livsstil
Exakta detaljer
Modern design

Varför välja ett
timmerhus av maskinbearbetade stockar?

Välj ett timmerhus för dess tidlösa estetik, naturliga isolering, hållbarhet och mysiga, inbjudande atmosfär.

Exakt kalibrerade
delar

Medan manuell timmerbearbetning syftar till att bevara varje timmers unika karaktär, syftar maskinell bearbetning till att kapa timmerstockarna så smidigt och enhetligt som möjligt. Resultatet blir en helt annan effekt: maskinellt bearbetade timmerhus ser mycket prydliga ut, mer “civiliserade” och passar bättre in i moderna interiörer.

Brett utbud av
isoleringslösningar

Tjockleken på de maskinbearbetade stockarna är upp till 200 mm, vilket innebär att tilläggsisolering rekommenderas vid husbyggen. Vi erbjuder olika tekniska lösningar för väggkonstruktioner. Beroende på syftet med timmerhuset kan du välja det isoleringsalternativ som bäst passar dina behov.

Obegränsat utrymme
för fantasi

Maskinbearbetade timmerhus öppnar upp för alla möjligheter att välja hur husets exteriör och interiör ska se ut, eftersom stockarna kan täckas inifrån eller utifrån. Med andra ord kan du få ditt drömhus till ett rimligt pris, utan att ge upp fördelarna med ett timmerhus, och njuta av den högsta kvaliteten på miljövänligt och bekvämt boende.

Vår timmerhus av maskinbearbetade stockar linjer

GARDEN Linje
U = 1,63 W / m²K
90 mm timmerstock

Utan extra isolering
maskinbearbetade stockar är det perfekta valet för ett timmerträdgårdshus, sommarhus, jaktstuga, sommarhus, lusthus och andra icke-permanenta byggnader. Jämfört med handtimrade stockar är maskinbearbetade timmerhus billigare.

90 mm timmerstock

90 mm timmerstock

45x145mm timmerstomme

150 mm värmeisolering

ångspärr

50 mm vindtät värmeisolering

invändig finish

LIVING Linje
U = 0,20 W / m²K
90 mm timmerstock

Med invändig isolering
för att isolera ett timmerhus på detta sätt fästs en timmerstomme på en enda timmervägg, på vilken en inre eller yttre väggpanel med ytbehandling fästs, och mellanrummet mellan panelen och stocken fylls med isoleringsmaterial. När timmerhuset har isolerats på detta sätt uppfyller det alla krav på värmebeständighet för bostäder. Den perfekta lösningen för dem som vill bevara stockarnas struktur på utsidan.

Utvändig finish

20x45 mm luftspalt

Vindtät barriär

150 mm värmeisolering

45x145 mm timmerstomme

Metallreglage

90 mm timmerstock

RESIDENCE Linje
U = 0,20 W / m²K
90 mm timmerstock

Med isolering från utsidan
detta är det vanligaste och mest praktiska sättet att bevara bostadsytans kvadratmeter. Invändigt kan timmerväggarna lämnas obehandlade eller täckas med valfritt material för att "lysa upp" interiören samtidigt som timmerhusets autenticitet bibehålls. Denna lösning uppfyller också alla krav på värmebeständighet för bostadshus.

Våra andra typer av trähus

Skandinaviska
timmerhus


ECO LINJE
NATURAL LINJE

Skandinaviska
timmerhus


ECO LINJE
NATURAL LINJE
mer

Stommehus/
Elementhus


MODERN LINJE
PASSIVE LINJE

Stommehus/
Elementhus


MODERN LINJE
PASSIVE LINJE

mer

Denna typ av genomförda projekt

IMG-8da90bbcba9004a77016f34b4d7cc3ea-V-1.jpg

Vad är det som gör produktionen av bearbetade timmerhus speciell?