Skandinavisk timmerhus

Den viktigaste nyckeln till att bygga ett timmerhus av hög kvalitet börjar med att välja timmer av högsta kvalitet – vi använder mogen skog och väljer noggrant ut varje stock.
Hälsosam livsstil
Överlägsen atmosfär
Fantastisk estetik

Varför välja ett handtimrade timmerhus?

Välj ett timmerhus för dess tidlösa estetik, naturliga isolering, hållbarhet och mysiga, inbjudande atmosfär

Trä av högsta kvalitet

Handtimrade timmerhus tillverkas av timmer av högsta kvalitet, utvalt enligt specifika krav. Detta minimerar risken för att träet roterar och spricker. Under byggprocessen väljs, bearbetas, torkas och skräddarsys varje stock individuellt för att passa husets specifika utformning

Ett unikt handgjort konstverk

Handtimrade timmerhus bevarar naturens naturliga skönhet och varje stock är unik. Handtimrade timmerhus tillverkas och monteras av färdiga stockar med samma tjocklek, men höjden på varje stock förblir naturligt varierande, juvelliknande och anpassar den till detaljerna ovanför och under den, vilket gör den unikt lämpad för platsen.

Alla fördelar med timmerhus avslöjas

Det är här alla fördelarna med ett timmerhus kommer till sin rätt: väggarna andas och ventileras naturligt, den relativa luftfuktigheten hålls konstant och det finns inga statiska belastningar. Massivt trä, som är ett naturligt byggmaterial, släpper inte ut kemikalier i boendemiljön.

Handtimrade skandinaviska timmerhus

ECO linje
U = 0,73 W / m²K
200 mm logg

Utan ytterligare isolering
Handtimrade skandinaviska timmerhus - idealiska för fritidshus, sommarhus, jaktstugor, lusthus, bastur. Jämfört med maskinprofilerade timmerhus är timmerhus av skandinavisk typ dyrare.

200 mm logg

200 mm logg

145mm timmerstomme

150 mm Termisk isolering

ångspärr

utomhusdekoration

NATURAL linje
U = 0,23 W / m²K
200 mm logg

Isolerad från utsidan
För att isolera ett timmerhus på det sättet byggs en timmerstomme mot timmerväggen, till vilken stommen fästs och väggen tilläggsisoleras med isoleringsmaterial. Det isolerade timmerhuset ska uppfylla alla krav på värmemotstånd. Den perfekta lösningen för dig som vill bevara stockens struktur från insidan.

Våra andra trähustyper

Timmerhus av
maskinbearbetade
stockar


GARDEN LINJE
LIVING LINJE
RESIDENCE LINJE

Timmerhus av
maskinbearbetade
stockar


GARDEN LINJE
LIVING LINJE
RESIDENCE LINJE
mer

Elementhus


MODERN LINJE
PASSIVE LINJE

Elementhus


MODERN LINJE
PASSIVE LINJE

mer

Låt oss hjälpa dig att välja!

De flesta av våra trähus är designade exklusivt för dig. Det börjar med specifika mått och slutar med de minsta detaljerna. Vår vision är att ge varje kund möjlighet att bygga sitt drömhem, som kombinerar modern stil med en hälsosam och harmonisk livsmiljö.

Vi kommer att ge dig ett individuellt erbjudande!

Vad skiljer processen med att bygga ett handtimrade timmerhus från andra?

Vi tillverkar timmerhus med hjälp av beprövad skandinavisk teknik. Att bygga ditt hem börjar med att välja virke av högsta kvalitet – vi använder mogen skog (träd i åldern 70-100 år som avverkats enligt FSC – Forest Stewardship Council-certifiering) och väljer noggrant ut varje stock. Stockarna handsågas på två sidor för att se till att väggarna har samma tjocklek – mellan 150 och 200 mm – och barkas. På så sätt behåller stockarna sin unika karaktär – endast sidorna plattas till, men höjden på varje stock lämnas som den skapades av naturen.
Stockarna torkas sedan i ugnar till en genomsnittlig fukthalt på 18%. Torkningsprocessen är strikt kontrollerad. På fabriken hyvlas, slipas och förbereds stockarna för huset. Huset monteras i vår fabrik. Varje stock är individuellt anpassad till de andra stockarna i närheten, så att husets detaljer passar perfekt på plats. Vi kan skära ut alla nödvändiga tekniska öppningar för el-, rör- och andra installationer enligt den överenskomna designen. Slutdetaljer – fönster, dörrar, verandor, terrasser – kan också tillverkas i vår verkstad.

F A Q

Människor bodde i timmerhus utan extra isolering i många år. Även om värmebeständigheten hos timmer är mycket lägre än hos tegel eller betong, reglerar timmer det mikroklimatet i lokalerna genom naturlig ventilation och stabil luftfuktighet. Känslan av kyla beror inte bara på temperaturen utan också på den relativa fuktigheten, så det är möjligt att bo i ett timmerhus utan isolering och, som vi har nämnt, människor har gjort det i många år. Däremot rekommenderar vi att de som väljer timmerhus som permanent bostad idag väljer lösningar med extra isolering som håller bränslekostnaderna nere.

Idag behöver timmerhus inte nödvändigtvis ha en rustik design. Du kan matcha interiör och exteriör efter dina behov. Ett timmerhus har definitivt sin egen atmosfär, men hur du använder den beror på din fantasi. Här är några lösningar som kommer att avgöra hur ditt hus kommer att se ut:

  • Handtimrade eller maskiner timmerhus: manuellt bearbetade timmerstockar behåller sin naturliga skönhet medan maskinbearbetade timmerstockar skapar ett mer “civiliserat” utseende på byggnaden och denna hustyp är lättare att anpassa till moderna interiörer eller exteriörer.
  • Invändig eller utvändig isolering: Om du isolerar ditt hus från utsidan behåller du de positiva effekterna av timret inomhus och får större frihet att utforma husets exteriör. Timmerstockarna inuti hålls öppna. Om du isolerar från insidan kan du skapa interiören i ditt hus utan begränsningar, men förlorar de positiva effekterna av timmer för din hälsa.
  • Fönster och andra inredningsdetaljer: tAtmosfären inomhus beror på storleken på fönstren, mängden ljus som kommer in, användningen av inredningsdetaljer, lokalernas utformning, bearbetningen av stockarna och mycket mer.

Vi föreslår att du besöker vårt galleri och lär dig mer om interiören i timmerhus.

Inredningen i ditt hus beror på din fantasi. Dess skapande börjar bilda layouterna av huset. Vad önskar du dig? Ljus? Öppna, genomgående rum? Högt i tak? Nivellerade golv? Inredningen i timmerhus är flexibel. Träet och stockarna i sig blir inredningsdetaljer som skapar en speciell atmosfär. Det är inte nödvändigt att matcha timmerstockarna med en inredning fylld av gosedjur eller handgjorda täcken. Träväggar passar perfekt till både ljusa och pastelliga färger, så du kan söka efter lösningar som du gillar när du väljer möbler, gardiner eller mattor. När du skapar din interiör kan du matcha timmer med glas, metall, olika gips- och stenytor – allt beror på vad du gillar och önskar.
Du kan hitta inredningsidéer i vårt galleri.

Det beror faktiskt på dina önskemål. Om du vill ha ett timmerhus som tydligt visar det unika som naturen har skapat – välj manuellt bearbetade stockar. De tillverkas av timmer av högsta kvalitet, varje stock bearbetas manuellt och timmerstockarna placeras så att de passar perfekt ihop med de andra stockarna. Denna typ av hus behåller alla de bästa egenskaperna hos ett timmerhus. Å andra sidan ger maskinbearbetade stockar ett mer “civiliserat” utseende och deras användningsområden är bredare. Ett hus av manuellt bearbetade stockar är en unik handtimrade skapelse, men ett maskinbearbetat hus kan användas i många olika sammanhang och är ett mycket praktiskt beslut.

Byggtiden för ett timmerhus beror på många faktorer såsom komplexitet, storlek och annat. Vanligtvis slutför vi arbetet under en byggsäsong.

Vi ger 5 års garanti på alla våra timmerhus, fönster och dörrar i trä och andra träprodukter.

Timmer är ett “levande” material så alla timmerhusägare vet att det reagerar på miljön: väggarnas höjd är större på sommaren, väggarnas fuktighet förändras, med andra ord lever även timmerstocken. Stockfrakturer av någon grad är en naturlig process men korrekt torkade stockar kommer aldrig att spricka genom hela sin bredd. Dessa små sprickor påverkar inte värmelagringsegenskaperna och är en naturlig del av stockens liv. Ett sätt för oss att minimera dessa problem är att vi endast använder moget timmer som har torkats och bearbetats på rätt sätt. Det korrekt bearbetade virket “lever” men det skadar inte timmerväggen.

Underhållet av timmerhus och hus med stommehus är i princip detsamma – i genomsnitt vart femte eller sjätte år måste huset målas om. Ny teknik gör det möjligt att tillverka särskilt praktisk färg av högsta kvalitet.

 

I båda fallen är priserna liknande, eftersom ett hus med stommehus kräver ytterligare invändigt arbete.

 

Fler frågor?

Få en offert